לכל עירייה או רשות מקומית בישראל יש מחלקה הממונה על מה שנקרא שיקום מבנים מסוכניים. למעשה, בישראל יש אלפי מבנים אשר מהווים סכנה ממשית, הן לאנשים אשר מתגוררים בתוך הבניין והן לעוברי אורח. הסיבה לכך, היא משום שכתוצאה מנזקי הזמן ומנזקי מזג האוויר אליהם חשוף כל בניין ולו החדש ביותר, נוצרים ליקויים וכשלים במבנים הללו אשר מצריכים תיקון מיידי. אותה מחלקה מורכבת מצוות של מהנדסים שהתפקיד שלהם הוא לשכור צוות של מהנדסים נוסף שיערוך בדיקות למבנה ועל פי אותם דוחות יקבעו אילו תהליכים צריכים להתבצע במבנה במטרה שניתן יהיה להסיר מה שנקרא צו מבנה מסוכן.

מה זה הצו הזה?

ובכן, ברגע שמבנה הוגדר מסוכן מכל סיבה שהיא יש צורך לבצע בו כל מיני עבודות באופן מיידי. עד לתום התהליך, אותו מבנה מוגדר מסוכן ולכן יש להתחיל תהליך בירוקרטי כמה שיותר מהר. במידה והדיירים לא יתחילו בתהליך של שיקום המבנה הן חשופים לתביעות ואפילו המצב יכול להגיע לכדי רישום פלילי שכן הרבה פעמים מדובר בסכנת חיים ממש.

האם כל מבנה מסוכן יכול גם לקרוס?

לא. לא כל מבנה המוגדר כמסוכן גם יכול לקרוס וגם לא כל מבנה מסוכן מצריך פינוי מיידי של הדיירים הגרים בו. הרבה פעמים מדובר בסכנה של חלקי טיח או חלקי בטון על עוברי אורח. למעשה, אריחים אשר נושרים ממעטפת הבניין יכולים לגרום לסכנה שכן הם עלולים ליפול מגובה רב וזה יכול אפילו להגיע למרחק של 40 מטרים מהבניין ולפגוע בהולכי רגל או ברכבים. מספיק שקיימת התנפחות של אריחים המכילים בועות של טיח שהתרופף עם הזמן ואז יש רוח או סופת גשמים ואותם חתיכות בטון פשוט יכולות להתנתק.

כאן בדיוק נכנס התפקיד המהותי של המהנדסים אשר בודקים את תקרת חדרי המדרגות, את הגג, את המרפסות והתקינות שלהן, את האריחים, את הגג, את המעקות ואת המצב מבחינת האיטום. בנוסף, המהנדסים בודקים את מצב תקינות העמודים ואת כל השבילים אשר מובילים למבנה עצמו. רק לאחר שמתבצעת בדיקה מקיפה של כל המבנה, נקבעים הכשלים והליקויים השונים ואז מחליטים מה בדיוק צריך לתקן ומוציאים את הצו.

מדוע האחריות היא של הדיירים ולא של העירייה?

ובכן, כל מה שקשור למבנה עצמו ולמעטפת של המבנה הם באחריות הבניין המשותף ולכן זה לא קשור לעירייה. לכן, כאשר מבנה הופך להיות מסוכן הן לדיירים והן לציבור, האחריות היא של דיירי הבניין. למרות זאת, העירייה כן עוזרת במידה ויש רצון של הדיירים לפרוש את הוצאות השיפוץ והיא מעניקה את האופציה לקחת הלוואה במטרה להקל על הדיירים. בנוסף, הרבה פעמים ניתן גם לשדרג את הבניין וכחלק מהשיקום גם לבצע שיפוץ מקיף במטרה לשפר את המראה האסתטי של הבניין כולו ולתרום לאיכות החיים של הדיירים בעתיד.

אז איך זה עובד?

  1. אסיפת כל הדיירים לפגישה וקבלת הסכמה שתוביל להחלטה על קבלן מקצועי ליישום השיקום
  2. השוואה בין כמה קבלנים העובדים עם מהנדסים מקצועיים
  3. קבלת החלטה על קבלן לאחר בדיקה של כמה הצעות מחיר
  4. איסוף הכספים לביצוע הפרויקט
  5. הכנת אישורים על פיקוח מלא וליווי של הפרויקט
  6. הגשת האישור למחלקת המבנים של העירייה
  7. ביצוע העבודות גם אם יש רטיבות בקירות חיצוניים בבניין משותף
  8. בדיקה נוספת של מהנדס מטעם העירייה (בחלק מהמקומות)
  9. אישור רשמי על ביטול צו מבנה מסוכן

חשוב להבין שקיים הבדל עצום בין שיפוץ רגיל של מבנה לבין שיקום מבנה מסוכן. בעוד בשיפוץ הרעיון הוא להפוך את המבנה לאסתטי ולהתמקד דווקא בנראות שלו, כאן הנושא הוא בטיחותי לחלוטין. למעשה, רוב העיריות לא מאפשרות לבצע צביעה של המבנה. 

מעוניינים לשמוע מידע נוסף על תהליך הכולל שיקום מבנים מסוכנים? לחברת הכפתור האדום ניסיון רב בביצוע שיקום מבנים מסוכנים והסרת צווים על מבנים מסוכנים. הצוות שלנו מורכב ממהנדסים וקבלני שיפוצים בעלי ניסיון רב וידע אשר נצברו במהלך שנים רבות של עבודה. אנו מסייעים לקהל לקוחותנו בתהליך הגשת אישורים מול הרשויות של העיריות והמועצות המקומיות השונות. העניין הוא, שכל עירייה מתנהלת בצורה שונה ולכן דורש התייחסות ספציפית ומיוחדת https://agas1.co.il/ חברה המתמחה בתחום.

לא רק שהתהליך דרכנו מתבצע בצורה יסודית ועל פי כל התקנים בחוק, אלא שאנו מקפידים על ביצוע התהליך בצורה יעילה מה שמסייע לקצר את הזמנים בצורה משמעותית. נשמח לסייע לכם במטרה להסיר את צו למבנה מסוכן ולבצע את כל תהליך השיקום והשיפוץ לרבות תיקון וחידוש מערכת האיטום בבניין שלכם, ביצוע עבודות סיוד וטיח, חיזוק עמודי הבטון וכל מה שנדרש במטרה להסיר את הצו ולהשיב את הבטיחות לבניין שלכם. לפרטים נוספים, צרו קשר דרך האתר ונשמח להגיע לבניין בו אתם גרים לפגישת ייעוץ ללא כל התחייבות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *