טיפים למציאת עבודה בחול

 

מרגישים שקצת מיציתם כאן? רוצים לשנות? לגוון? לחוות משהו אחר? אחת האפשרויות שעומדות בפניכם היא לעבור לחו“ל. זה יכול להיות מעבר לתקופה קצרה של כמה חודשים, רק בשביל לחוות משהו קצת אחר, להכיר אנשים ולחסוך כסף, אבל זה גם יכול להתפתח לכדי משהו ארוך. אז מאיפה מתחילים, למי זה בכלל מתאים ואיך עושים את זה שלב אחר שלב? טיפים למציאת עבודה בחול.

 

עבודה בחול למי זה מתאים?

למרות שעבודה בחול או עבודה באירופה נשמעת כמו כייף וחוויה, זה עדיין לא משהו שמתאים לכל אחד. היא כן מתאימה לאנשים שפתוחים במחשבה ובוייב שלהם לשינויים, כן מתאימה למי שרוצה לשנות קצת את השגרה ולהיחשף למשהו חדש ולא מוכר. היא מתאימה למי שרוצה יותר לחסוך ופחות לבזבז ובעיקר למי שמרגיש סוג של תחושה של תקיעות ומיצוי.

 

אז מאיפה מתחילים?

בשלב הראשון פונים לחברת בסט גוב עבודה בחול אתם יכולים להצטרף לקהילות של אנשים שגרים ועובדים בחו“ל. חשוב שזו תהיה קהילה שמתאימה לכם כלומר של אנשים שנמצאים בשלב שלכם, אנשים שעובדים בעבודות שדומות לעבודות שאתם יכולים לחפש בהתאם לרקע האקדמי והניסיון המקצועי שלכם. בנוסף, כדאי לדבר עם חברים, מכרים וקרובי משפחה ולשאול אותם האם הם מכירים מישהו שעובד וגר בחו“ל. חשבו עם עצמכם במה הייתם רוצים לעבוד בחו“ל ובאיזה סגנון של מקום הייתם רוצים לגור ? רוב הצעירים שרוצים לעבוד בחו“ל מחפשים עבודה בעגלות, עבודה במכירות ולמעשה מדברים עם אנשים שגרים בחו“ל ולאט לאט מתגלגלים. עבודות בחו“ל אפשר לחפש גם באמצעות גלישה ברשתות חברתיות, גם בקהילות של אנשים שגרים ועובדים בחו“ל וגם באתרים שזה בדיוק מה שהם עושים, חברות המאתרות עבודות לאנשים שרוצים לעבור לחול.

 

מצאתי עבודה מה עכשיו?

אז לפני שאתם קופצים למים, לפני שאתם משלמים על כרטיס טיסה בעלות של כמה מאות או כמה אלפי דולרים, שווה לעשות בדיקה מעמיקה יותר. כדאי לברר איפה תגורו, מי נמצא במקום בו אתם גרים, האם יש שם קהילה של ישראלים? של יהודים? כמה אמורה לעלות מחיה ממוצעת לחודש והאם תגורו לבד או עם שותפים. שמדובר בעבודה בעגלות בחול, לרוב זו עסקת חבילה. כלומר כל מה שאתם צריכים לדאוג לו זה לעצמכם ולדברים שלכם, לשאר כבר ידאגו עבורכם, ובכל זאת, זה משהו ששווה לבדוק אותו לעומק. שאלות כמו כמה כסף תוכלו להרויח בחודש וכמה מתוך זה אתם מסוגלים לחסוך, כמה שעות תעבדו ביום והאם יהיה לכם זמן פנוי לתחביבים ובילויים הן שאלות ששווה להתעמק בהן.

 

אז למה בכלל לעבור לעבוד בחו“ל?

יש 1001 סיבות למה לא אבל יש עוד המון למה כן. הנה כמה מהן:

  • כי זו חוויה חד פעמית ייחודית ויוצאת דופן
  • אחלה הזדמנות ללמוד עוד שפה
  • להכיר עוד אנשים
  • זה משהו שתמיד תזכרו אותו לכל החיים

 

 

שתפו פוסט זה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים